Jag vet att anda är upptagna med sitt och inte bryr sig om vad jag gör. Helt ok såklart 😉 jag skriver lite hur mina dagar ser ut nu…

Jag sover relativt bra nu.
Äter sömntabletter, så konstigt vore annars..
Det konstiga är att jag inte längre är hungrig ens, men jag tvingar i mig en smörgås på morgonen, men det är väl det enda jag får i mig per dag.
Jag åker till mina får på fm som får hö då och jag är väldigt noga med vattnet till dom, det fryser ibland, så ser till att de när det har frusit att jag ger dom tillgång till isfritt vatten varje dag.
De får sedan en omgång hö på em också, allt är vägt och uträknat på vad hösilage har som vanligaste ts, 60%, detta är något torrare än det men då får de iaf inte för lite kg per tacka och dag.. 😉

Jag får leva på existensminimum, det är såklart tufft med både hundar och får.
Jag har bil och körkort, det är ju bra, men däremot så blir det väldigt dyrt att åka runt, så jag gör inte det. Visst skulle jag göra det om jag hade pengar till det, men som det ser ut nu så går inte det helt enkelt. Jag träffar på så sätt vissa veckor knappt någon människa över huvudtaget och vem skulle inte må sämre av det? 😁 och känna sig lite konstig när man inte har pratat med någon människa på en vecka? Jag träffar ju mina hundar såklart, men de svarar ju inte utan är bara gulliga!
Mina pengar går främst till hundmat och bensin till min bil.
Jag har lite svårt att prata, tyvärr, då hjärnskadan har gett mig svårighet att hitta orden jag söker efter så då väljer jag att inte säga något, det kan vara ett ord som är vanligt, men jag kommer inte på det. Jag funderar alltid ut vad jag ska säga för något innan jag ens försöker, vilket gör att jag vet vad jag ska säga och känner mig då lugnare. Det är ofta jag blir arg på mig själv för att det vissa gånger tar väldigt lång tid, tycker jag, att få fram det jag vill, då blir jag lite pressas och när jag vet vad jag ska säga så säger jag det fortare än vad jag klarar av och då blir det helt fel, så för mig är det som det är nu bättre att inte säga någonting alls.
Så, visst har jag tid att göra något, men som det ser ut nu så har jag inte råd att tanka bilen, så jag får helt enkelt nöja mig med att vara ensam hemma och att prata med hundarna.
Men för den sakens skull så skall du inte på något sätt tycka synd om mig, absolut inte. Visst jag har inte valt själv att få en hjärnskada, något som för många är något de inte vet vad det är, jag lovar, du är inte ensam, men va inte rädd för att fråga mig. Jag kan, om möjligt, försöka förklara, och jag blir inte sur.. 😜
Men du kanske vet vad en stroke är? För det finns det ett ord på, vet du i såfall vilka funktionshinder det kan ge?
Stroke är ju även det, i många fall, n hjärnskada och det är väldigt individuellt hur pass utspridd den är. Jag fick en s k DAI-skada, vilket är en diffus skada, man vet inte vad det har och kommer att påverka.
Jag har en grad III, vilket är en skada i hela hjärnan samt hjärnstammen, det gäller med andra ord det centrala nervsystemet.
Jag är inkontinent, äter medicin för det nu, har sämre rörelse i min vänstra kroppshalva, vilket ger mig hysterisk träningsvärk i vänster ben, i stort sett alltid. Jag har dålig balans, men jag har lärt mig att gå saktare, hålla i mig i ledstången när jag går i en trapp, att hålla mig längs med väggar när jag är i en lokal, jag snubblar ibland på mina egna ben, jag ramlar nu bara ca 5 ggr/vecka, något som hände förut x flera varje dag.
Min finmotorik är relativt dålig, jag kan inte skriva för hand, eller, klart jag kan, men jag ser inte vad jag har skrivit, jag minns inte saker, jag pratar helst inte i telefon då jag inte kommer ihåg vad den jag pratar med har sagt till mig, att skriva ett mail eller att skicka ett sms är att föredra.
Nu är det inte själva minnet som är dåligt utan det är själva inlärningsfasen som inte fungerar som den ska.
Något annat är att det är fruktansvärt tråkigt att alltid vara själv och jag får tacka nej till mycket jag vill göra, men inte kan, antingen har jag inte råd eller så har jag inte pengar till bensin så jag kan göra det jag vill…
Jag kan än idag undra varför jag vaknade upp från medvetslösheten och inte stannade kvar där och avled till slut, för detta är inget liv jag har valt, men jag får väl försöka så gott det går, även om jag många gånger kan ses som “tråkig”

Anna